Алуминиева или ПВЦ дограма – какви предимства притежават?

от krisi
Window Sunrise

Много хора не могат да направят избора, относно това, каква дограма да си поръчат (алуминиева или ПВЦ дограма). В тази статия ще разгледаме някои важни точки от правилния избор на дограма. При грешния избор на дограма, може да възникнат някои проблеми, като губене на топлина и високи сметки за ток, което не е малка загуба. Затова ще подчертаем предимствата на двата вида дограми, които са най-широко разпространени на нашия пазар.

Предимства на ПВЦ дограмата

ПВЦ дограмата се отличава с икономичност, топлоизолация, шумоизолация и лесна поддръжка. Относно икономичността, се установява, че почти 40 % процента от топлината на имотите се губи от не добре изолирани прозорци. При поставянето на този тип дограма, ние имаме възможност да намалим 2 пъти разходите за отопление. Погледнато от гледна точка на топлоизолацията, зависи от дебелината на стъклопакета, вида на стъклото и не на последно място разстоянията между стъклата. Главно това е най-важната част при избирането на дограма, а именно стъклопакета, защото при лош избор и не добра консултация, може всичките горе посочени неща да отпаднат.

Що отнася до намаляване на нивото на шумоизолация, това което е важното тук е, че за да се намали шумоизолацията ,трябва да се избере и качествен стъклопакет и качествен профил, но разбира се и качествен монтаж, защото без него може да се загуби цялата „красива картина“. Искаме всичко за което плащаме да отговаря на нашите изисквания, спрямо цена-качество и обслужване. След като обяснихме за правилния избор можем да вмъкнем, че ПВЦ дограмата се почиства много лесно и няма нужда от специални препарати за нейното експлоатиране.

Предимства на алуминиевата дограма

Разгледахме ПВЦ дограмите, а сега можем да се спрем съответно и на алуминиевите дограми. Кои са предимства: висока дълготрайност на експлоатация, устойчивост на почти всички вредители от околната среда, лесна поддръжка. Забелязано е, че алуминиевата дограма е най-подходяща за страната ни, защото е много устойчива за нашите географски ширини и променливия ни климат. Голяма част от клиентите закупили алуминиева дограма, знаят, че с избора на този тип дограма са направили инвестиция, от която ще са доволни години напред!

0 коментара
0

Може още да харесате

Остави коментар