Дограми за врати и прозорци

от nadejda
Алуминиеви балконски врати и прозорци

Вратите, както и прозорците са вградени в материал, било то алуминий, дървен или стомана. Можете да получите и хибридна рамка от дървен материал и алуминий – където е приложен дървен материал отвътре и алуминий отвън, примерно. Има фирми, които правят и зашеметяващи големи, широки и съвременни стъклопакети, така че не мислете, че сте ограничени единствено до традиционните стилове в домовете. Дограмите вече са способни да включват, дори големи плъзгащи се врати и прозорци, които да функционират прекрасно и безпроблемно.

Дограми от дърво

Обикновено дървените прозорци изискват по-обстойна поддръжка, тъй като се полагат грижи през целия им живот. Те включват боядисване, смяна на маджуна, уплътненията и смазване на вътрешните механизми. Дървените дограми създадат красива естествена топлина в дома Ви и ако стилът Ви е ориентиран към по-традиционно излъчване, може да предпочетете този избор.

Алуминиева рамка

Остъкляването с алуминиева рамка се използва широко при изграждане на дограми за частни домове и бизнес сгради. Въз основа на Вашия бюджет, Вашите естетически предпочитания и размерът на отворите можете да изберете стандартно жилищно рамкиране, търговско остъкление с алуминиева рамка или комбинация от двете. Можете да изберете прахово-боядисано покритие. Стандартното жилищно стъкло, като цяло, ще бъде най-икономичното от всички видове рамки. Максималната му обща височина е 2400 мм. По-големите височини и наистина огромни площи на остъкляването, могат да бъдат направени за бизнес помещения от прозорци с алуминиева рамка.

Стоманена рамка

Остъкляването в рамка от стомана е фантастично за тези, обичащи индустриалната естетика и стил. Малко по-скъп вариант, но със зашеметяващ външен вид, оказващ драматично въздействие върху стила на Вашия дом. Прозорците със стоманена рамка създават много финно и деликатно излъчване.

Видове отваряне на прозорци

Големи прозорци

Има толкова много различни видове отваряне, които е хубаво да се разгледат. Като цяло, за всеки тип трябва да помислите за размера, сигурността, разходите и въздействието върху пространството.

  • Фиксирано стъкло;

Това е и както звучи – стъкло, което не се отваря. Понякога държите само на гледката, а не непременно на вентилацията. Не мислете, че всяка дограма със стъкло в дома Ви трябва да се движи. Фиксираното остъкляване обикновено има по-фина рамка и може да бъде чудесно там, където приоритетът е изгледът, а не проветряването.

  • Плъзгаща дограма;

Прозорците и вратите с алуминиевите рамки и плъзгащи елементи, са най-евтините от всички нестатични видове прозорци. Те са лесни за употреба, движейки се плавно, но и стабилно. Предпочитани са за използване, при липса на място за отваряне на крилата.

Има възможност и за врати с двойно окачване, при които върху подвижните части на стъклото няма рамка. При тях панелите се плъзгат един покрай друг, а на самото стъкло има малка дръжка. Те създават най-прозрачният тип отварящ се прозорец или врата, тъй като гледката навън не се прекъсва от рамкирането около отварящите се части. Можете да ги избирате в две посоки на движение. Те са, по-скоро, луксозно и по-скъпо изпълнение, но пък са зашеметяващи, поради въздействието им върху пространствата.

  • Прозорци и врати с двуточково отваряне;

Това са са тези, които се движат в горната и долната си част. Популярни и търсени у нас, като най-доброто при стиловете на отваряне. Застопоряват се долу, докато горната им част остава отворена, като и имат традиционно отваряемо крило, за което е необходимо да се осигури пространство за движение. Препоръчваме да посочите, дали желаете крилото да се отваря свободно от останалите, така че да можете да го ползвате независимо от другото.

0 коментара
0

Може още да харесате

Остави коментар