PVC или алуминиеви дограми?

от andrey
Жена пред прозорец и изглед от небостъргачи

За да може търговец на дограми да предложи правилната стока на своите клиенти, трябва да извлече максимална информация относно предпочитанията им към определен вид. Масовото търсене от страна на клиентите, взимайки предвид, че те живеят в жилищни сгради, панелени блокове или къщи, ги насочва да бъде монтирана PVC дограма, като тя е с по-добри изолационни качества.

Плюсове на PVC дограмата

Предвид че хората масово живеят в жилищни сгради, панелени блокове или къщи – предпочитат да им бъде монтирана дограма от PVC. Тя се търси повече и е с по-добри изолационни качества. Това качество не позволява да проникне влага, конденз и мухъл. Но това разбира се, е при нормални нива на влажност в самите помещения на нашите клиенти. Обикновено клиентите избират за защита от студ PVC дограмите, защото именно през уязвимите места – прозорците, изтичат доста топлинни загуби, отколкото през тавана, пода или стените. Като за това тя е по-силно предпочитана от клиентите, като големият бонус е, че има лесна поддръжка и не корозира.

Плюсове на алуминиевата дограма

Но като слаба страна на PVC дограмите е, че тяхната амортизация се случва по-бързо, съобразно дограмите от алуминий, защото е факт, че са направени от органичен материал. Относно алуминиевите дограми, при тях нещата са малко по-различни по адрес на поддръжката им. Те имат по-дълъг живот и могат да бъдат преработвани многократно, като за клиента преработката им излиза много бюджетно.

Приложение на алуминиевата дограма

Приложението на алуминиевата дограма е навсякъде, където се цели здравина и дълготрайност. Материалът е доминиращ при създаването на всякакви окачени фасади или зимни градини.

Относно минусите на алуминиевите дограми е, че те не пропускат влага, но отлагат конденз. При взето решение от клиент да се монтира алуминиева дограма на жилището му, се предвижда дали то не е в близост до морски бряг. Ако е в близост до такъв район, нивото на солеността ще причинява вреди върху вида на дограмата, което не е препоръчително. Като добавка обаче голямо предимство е, че материалът е с висока степен на пожароустойчивост. За това в процес на извличане на максималната информация от клиента – местоположение, характер на сградата и отделните стаи, ще му бъде предложен най-добрият вариант за него.

0 коментара
0

Може още да харесате

Остави коментар