PVC врати

от ivan

Пластмасовите врати се търсят поради органичната комбинация от издръжливост и безупречен външен вид. Такава врата е набор от конструктивни елементи:

 • пластмасов плат
 • шарнирно устройство за изчистване на отвора
 • заключващо устройство, което придава стабилност в затворено положение
 • дръжка за отваряне и затваряне,декоративни платформи и плячка

Видове PVC врати

PVC входните врати могат да се видят в офис сгради, държавни служби, болници, магазини, училища, търговски центрове. Те са популярни поради разнообразието от дизайни и декор. Функционалността на такава врата е в състояние да отговори на най-високото ниво на сигурност: подсилени панти на вратите, ключалки за сигурност, дръжки за сигурност и др. Профилната система на такава врата има впечатляваща дълбочина на монтаж и затворена армировка – всичко това гарантира висока здравина на конструкцията. Цените за входните врати от PVC са по-високи поради наличието на подсилващи вложки, които помагат на профила да поддържа формата си, независимо от натоварването и температурата на въздуха.

Интериорните и офисните врати позволяват да се монтира двустранна дръжка и брава. В зависимост от профила, можете да използвате изключително хардуер за прозорци или врати (тежки панти и затварящи устройства). Вратата се характеризира с устойчивост на влага и пожароустойчивост, експлоатационен живот от 10 години.

Балконните врати са леки. Те са направени от конвенционален, прозоречен профил. Дръжката на балконската врата е инсталирана отстрани на апартамента. Ако е необходимо, поставете резе на балкона. Вратата се отваря навътре и има висок праг. Този тип е най-евтиният от цялата гама PVC врати. Цената на балконните врати зависи от профила и фитингите.

Предимства и недостатъци на пластмасовите врати

Поливинилхлоридът (PVC) е термопластичен състав, съставен от етилен и свързан хлорид. Структурата на вратата е оформена чрез добавяне на стабилизатори и пигменти към PVC праха.

Предимства на PVC врати

 • материалът е нетоксичен, слабо изгаря,
 • вратата не избледнява, не се страхува от агресивна среда – киселини и основи
 • дизайнът остава непокътнат при промяна на метеорологичните условия
 • впоследствие PVC може да бъде рециклиран и използван повторно
 • всяко дизайнерско решение може да бъде приложено
 • цените за PVC врати в някои населени места са много по-скромни от другите материали

Какви критерии влияят върху цената на PVC врата

Цените за PVC врати обикновено се състоят от няколко критерия

 • размер на вратата
 • дизайн
 • наличието на декор
 • качество на профила
 • хардуерни функции
 • наличието на гайка

Дизайнът на пластмасовата врата може да бъде стандартен или не. Разбира се, за въплъщаването на оригинални идеи ще трябва да разклоните. PVC вратите ще струват повече, ако включите декоративни елементи и декорации в размера на чека.

Не можете да запишете в профила, от който ще бъде направена вратата. По-добре е да изберете оригиналния профил на известен производител. Това гарантира, че вратата е здрава и издръжлива.

Вратите и аксесоарите

Разумно е да изберете аксесоари, устойчиви на счупване, които ще повишат защитните характеристики на вратата до приемливо ниво.

Наличието или отсъствието на гайка е един от критериите, който отчита цената на PVC врати. Дали си струва да се направи, зависи от индивидуалните характеристики на проекта. Не забравяйте, че прагът придава на вратата повече стабилност и стегнатост.

Сред потребителите дизайните за балкони придобиха голяма популярност. Те осигуряват отлична топло и шумоизолация, в допълнение, цената на пластмасовите балконски врати е с порядък по-ниска от конструкциите, изработени от естествени материали.

Съвети за врати

Експертите твърдят, че най-голямата грешка, която новодошлият е направил, е да поръча пластмасова врата в първата компания, на която се натъква. За да направите правилния избор е важно правилно да изберете профила и други структурни елементи.

Не забравяйте да попитате какъв профил ще бъде използван при производството на вратата. Цените на входните врати от PVC от профила на една от тези марки ще са по-високи, но резултатът ще бъде приятен за дълго време.

Уверете се, че хардуерът е достатъчно надежден. Ако при отваряне и затваряне на вратата има усещане за крехкост, по-добре е да откажете тази опция. Цената на PVC врати до голяма степен зависи от цената на фитингите: европейските марки са най-добрият избор.

За да бъде вратата херметична, гумените уплътнения трябва да се поставят около вътрешността на кутията. Пластмасовите врати са боядисани или покрити с ламинат. Във втория случай може да се постигне впечатляваща прилика с благородни материали: мрамор или дърво. Нормалното боядисване ще струва по-малко, изглежда по-скромно, но по-практично за дългосрочна употреба.

Когато изберете входната врата, вижте, че ключалката е заключена по периметъра: с болтове, натиснати отстрани на блока на вратата.

0 коментара
0

Може още да харесате

Остави коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.