PVC врати

от ivan
Бяла врата със орнаменти и стъкло

Пластмасовите врати се търсят поради органичната комбинация от издръжливост и безупречен външен вид. Такава врата включва набор от конструктивни елементи:

 • пластмасов материал, с голяма устойчивост;
 • шарнирно устройство за безпроблемно отваряне;
 • заключващо устройство, което придава стабилност в затворено положение;
 • дръжка за отваряне и затваряне;

Видове PVC врати

PVC входните врати присъстват навсякъде – офис сгради, държавни служби, училища, магазини, болници, търговски центрове. Те се употребяват поради разнообразието в дизайна, което притежават. Функционалността на такава врата е в състояние да отговори на най-високото ниво на сигурност: подсилени панти на вратите, ключалки за сигурност, дръжки за сигурност и др. Профилната система на такава врата има впечатляваща дълбочина на монтаж и затворена армировка – всичко това гарантира висока здравина на конструкцията. Себестойността на входните врати от PVC е по-висока, поради наличието на подсилващи вложки, които помагат на профила да поддържа формата си, независимо от натоварването и температурата на въздуха.

Интериорните и офисните врати позволяват да се монтира двустранна дръжка и брава. В зависимост от профила, можете да използвате изключително стабилен обков за прозорци или врати (тежки панти и затварящи устройства). Вратата се характеризира с устойчивост на влага и пожароустойчивост, експлоатационен живот от 10 години.

Балконните врати са леки. Те са направени от конвенционален прозоречен профил. Дръжката на балконската врата е инсталирана удобно и ефикасно. Ако е необходимо поставете резе на балкона. Вратата се отваря навътре и има висок праг. Този тип е най-евтиният от цялата гама PVC врати. Цената на балконните врати, зависи от профила и фитингите.

Предимства на пластмасовите врати

Поливинилхлоридът (PVC) е термопластичен състав, съдържащ етилен и свързан хлорид. Структурата на вратата е оформена чрез добавяне на стабилизатори и пигменти.

 • материалът е нетоксичен, слабо изгаря,
 • вратата не избледнява, не се страхува от агресивна среда – киселини и основи
 • дизайнът остава непокътнат при промяна на метеорологичните условия
 • впоследствие PVC може да бъде рециклиран и използван повторно
 • всяко дизайнерско решение може да бъде приложено
 • цените за PVC врати в някои населени места са много по-скромни от другите материали

Какви критерии влияят върху цената на PVC врата

Цената им обикновено се съставя от няколко критерии:

 • размер на вратата;
 • дизайн;
 • наличието на декор;
 • качество на профила;
 • механични функции.

Хубавото е, че тези врати могат да бъдат със стандартен или оригинален дизайн. Разбира се, за въплъщението на оригинални идеи ще трябва да помислите доста. PVC вратите ще струват повече, ако включите декоративни елементи и декорации.

Не можете да пренебрегвате вида на профила, от който ще бъде произведена вратата. По-добре е да изберете оригиналният профил на известен производител. Това гарантира, че вратата е здрава и издръжлива.

Вратите и аксесоарите

Разумно е да изберете аксесоари, устойчиви на счупване, които ще повишат защитните характеристики на вратата до приемливо ниво.

Не забравяйте, че прагът придава на вратата повече стабилност и стегнатост. Така, че не се отказвайте от него! Той е доста нужен, ако целите да спрете течението под самата врата.

Сред потребителите вратите за балкони придобиха голяма популярност. Те доставят завидна топло и шумоизолация, в допълнение, дори цената им е по-евтина от конструкциите, изработени от естествени материали.

Съвети за врати

Специалистите са на мнение, че най-голямата грешка, която клиентът може да направи, е да поръча пластмасова врата в първата компания, на която се натъкне. За да направите правилният избор е важно правилно да изберете профила и други структурни елементи.

Не забравяйте да попитате какъв профил ще бъде използван при производството на вратата. Стойността на входните врати от PVC се определя от профила, но различните фирми предоставят различни ценови листи, определени от допълнителни фактори. Погледнете го от добрата страна – имате избор!

Уверете се, че обковът е достатъчно надежден. Ако при отваряне и затваряне на вратата има усещане за крехкост, по-добре е да откажете тази опция. Цената на PVC вратите се влияе и от фитингите: европейските марки са най-добрият избор.

За да бъде вратата херметична, гумените уплътнители трябва да се поставят около вътрешността на кутията. Пластмасовите врати са боядисани или покрити с ламинат. Във втория случай може да се постигне впечатляваща прилика с благородни материали: мрамор или дърво. Едно боядисване изглежда по-скромно, но е по-практично за дългосрочна употреба и по-бюджетно, ако търсите това.

Когато изберете входната врата, вижте, че ключалката е заключена по периметъра: с болтове, натиснати отстрани на блока на вратата. Сигурността е определяща при външните врати. Подходете разумно и не правете излишни компромиси! Вашият дом не го заслужава!

0 коментара
0

Може още да харесате

Остави коментар