3 причини за смяна на прозорците през лятото

от nadejda
Големи прозорци и диван

С пристигането на лятото проектите за реконструкция и развитие на дома идват на дневен ред. По-топлите температури и по-дългите дни правят лятото идеално време за всички задачи, за които студеното време се явява пречка.

Попитайте специалистите и те ще Ви кажат, че именно сега са затрупани с работа и за това има основателна причина! Като начало, собствениците на жилища, които обмислят подмяна на остарялата дограма планират отдалеч ремонта си, тъй като той е свързан и с разходи, но те са с обратен знак, защото се възвръщат с годините.

​Причини да се впуснете в смяна на дограмите вкъщи този сезон

  • Използвайте лятото

Никой не иска да сменя прозорците, когато през зимата навън е 4 °C. Дори, пролетта e рисков сезон, поради проливните дъждове, които носи със себе си. Смяната на дограмата е най-добре да се осъществи в слънчеви и топли летни дни. Този въпрос не е само обект на на домашен комфорт. Студените зимни температури и лошото време могат да попречат на качеството. Например, някои външни уплътнения не са в най-добрата си форма в студено време, така че рискувате да не получите добра изолация. Смяната на прозорци през зимата, също може да доведе до непредвидени закъснения, ако строителят е възпрепятстван, поради снежни виелици. Най-добрият възможен вариант е да смените прозорците, когато навън е топло.

  • Насладете се на по-ниски разходи за охлаждане.

Поддържането на прохладна къща в горещо време може да натовари бюджета Ви, особено ако съществуващите Ви прозорци имат един панел. Хората често сменят дограмите си, за да получат енергийна ефективност, която е важи и през лятото, когато използват климатика за охлаждане. Ако той работи непрекъснато, само за да поддържа температурата на закрито, определено ще забележите разликата в сметките за комунални услуги, веднага щом инсталирате новите си прозорци и врати.

Днешните енергийно ефективни прозорци имат аргон, който намалява преноса на топлина през стъклото, така че и климатика тогава би работил енергоспестяващо. Прозорците с ниско емисионно покритие допълнително намаляват разпространението на слънчевата енергия. Няма да усетите толкова много топлина, дори ако стоите точно до слънчев прозорец. Покритията също филтрират слънчевата светлина, като помагат за предпазването на килимите, завесите и тапицерията от избледняване.

  • Заглушаване на досадните звуци през лятото

Когато лятото най-накрая пристигне и всички излязат навън, нещата стават шумни. Детски игри, грижи за двора, проекти за реконструкция, барбекюта – всичко добавя към нивото на шума в околността. Макар, песента на птиците и детската игра може да бъдaт приятни и радостни, машините на строителния обект в близост или ревящият двигател на косачката на съседа са твърде добра причина за действие и промяна. Хората не осъзнават колко нежелан шум влиза през старите прозорци, така че често са приятно изненадани след инсталирането на новата и красива дограма.

0 коментара
0

Може още да харесате

Остави коментар