Дограмата днес

от andrey
бяла дограма

Дограмата в днешно време е основата на всеки дом, независимо от изискванията ни, разнообразието от всякакви видове, форми, цветове и размери биха задоволили всички наши очаквания и претенции. Дори като се замисля, може би алуминиевата или ПВЦ дограма е еднинственото универсално нещо, за което би се напаснало към нас, а не да се налага ние да се напасваме към него. Разбира се, че няма да се налага да правим компромиси с изискванията и очакванията ни, напротив. Помислете си какво очаквате от една добра врата или прозорец?

Какво да желаем от една дограма?

Очаква се визия, дълъг живот, добра топло и шумоизолация. Не на последно място разбира се, съотношение на цена и качество.

Дизайн на дограмите

Визия – чудите се защо е толкова важна. Ами естествено че е – това е лицето на вашия дом. До голяма степен и на цялата сграда. Много е важен общия изглед на сградата. Неслучайно има закон за етажната собственост, който забранява промяната на фасадата на сградата. Ето защо чрез слагането или смяната на дограма може да се окаже дори, че сте нарушители на закона. Внимавайте с избора си!

Период на експлоатация

Дълъг живот – може би се питате какво се има предвид. Ами под общ знаменател са всички малки или второстепенни части на целия продукт. Добре е преди съществената част на закупите крайния продукт е да се информирате добре:

  • от какъв материал е направен
  • по какъв начин е покрит
  • каква е технологията, по която е направен
  • всякакви такива подробности по повод живота на дограмата, която сте избрали.

Факторите цена и качество

Съотношение на качество и цена – сигурно се чудите как да прецените кое е за вас, не само според бюджета ви. Много е просто – проучете всички пазари и видове. Всички видове дограми си имат предимства и недостатъци, като всяко нещо по света. Подредете приоритетите си. Кое за вас е най-важно за новата ви дограма – ще подскажа малко разбира се. Според мен на първо място би било добре да е изолацията, а именно топло и шумоизолацията на дограмата, която сте избрали. Така поставяйки изолацията на първо място в списъка сте убили две зайчета с един куршум. Хем ще ви е комфортно – например през зимата-топло, а през лятото-хладно, хем ще спестите някой левче от сметките за ток. Можете тези спестявания да ги вложите като първоначална инвестиция, като изберете нещо по-качествено. А всеки знае че понякога повече качество е равно на повече разход за нас. Също така освен топлотата е добре да гоним и шумоизолация, че кой не иска тишина и спокойствие.

0 коментара
0

Може още да харесате

Остави коментар