PVC Врати – стъклопакети

от dimitar
стъклопакет

Преди да си монтирате врата от ПВЦ материал е необходимо да прецените къде точно ще се монтира. Дали ще бъде на по-сенчесто място или по–слънчево. Има значение къде ще бъде монтирана избраната от вас врата, защото трябва да се избере правилния стъклопакет. В какво жилище пребивавате, също е от значение. Важно е да се уточни и какво е отоплението в помещението, където ще бъде сложена вратата от ПВЦ материал.

При този тип врати съществуват два основни вида стъклопакет – двоен и троен стъклопакет.

Двоен стъклопакет

Двойният стъклопакет се състой от две успоредно поставени плочи изработени от стъкло.Това успоредно съчетание образува така наречените – камери. Дебелината на едно стъкло може да бъде 4,5 или 6 см. Зависи колко искате да е подсилена желаната от вас изолация. Между тях има разстояние, което е запълнено с определен газ. Предимно се използва криптон или аргон, зависи от това какъв модел PVC врата сте си избрали. Този въздух е от голямо значение за стъклопакета, защото благодарение на него вратата има по–добра топлоизолация и е по-добре шумоизолирана.

Троен стъклопакет

Разликата между двата стъклопакета – двоен и троен – е едно допълнително стъкло, наречено камера, което е поставено между двете основни. Предназначението на тази камера е по–голямата издръжливост на атмосферни условия. При тройния стъклопакет, определено изолацията е много по-добра и усъвършенствана. Този тип се препоръчва за доста по–шумни места. Ако живеете на спокойно местенце, сред уникалната природа, двойният стъклопакет Ви е напълно достатъчен. Този избор зависи от вас!

Преди да решите какъв стъклопакет да си сложите на избрания от вас модел врата, трябва да си направите персонална оценка на жилището, в което живеете. Най–важното в тази преценка е нужното и желано удобство от ваша страна, за да сте удовлетворени на 100%. Топлината и уюта могат да бъдат запазени със сменянето на правилната врата.

0 коментара
1

Остави коментар