Важна информация за алуминиевите профили – алтернатива на пластмасата и дървото

от andrey
ПВЦ дограма бяла

За производството на „топли“ прозорци се използва алуминиев профил, състоящ се от два елемента, свързани помежду си с термична вложка. Тя ви позволява да създадете термична бариера, която предотвратява проникването на студ от улицата и поддържа топъл въздух в помещението. Такива конструкции на прозорци имат отлична звукоизолация, надеждно защитавайки дома ви от външен шум отвън.

Прозорците и вратите, изработени от алуминиев профил, съставляват около 11-12% от общия обем на полупрозрачните конструкции, които се произвеждат ежегодно в Русия. В информационното поле PVC конструкциите ги изтласкаха на заден план и съвсем незаслужено. В края на краищата тези продукти имат отлични характеристики и са непретенциозни в експлоатация. Те ви позволяват успешно да решавате проблеми, когато пластмасовите и дървени модели не са подходящи за изпълнение на архитектурни проекти. Те се използват широко в търговски, промишлени и общински съоръжения. Също така, алуминиевите системи все повече се използват за остъкляване на жилищни помещения. Тази статия ще говори за плюсовете и минусите на алуминиевите прозорци, техните видове и основните разлики от конструкциите, сглобени от PVC профили.

бяла дограма

Предимства и недостатъци на алуминиевите прозорци

Алуминиевите прозорци, чиято цена е по-висока от повечето конструкции, изработени от PVC профили, имат както плюсове, така и минуси. Въпреки че има значително по-малко недостатъци от предимствата, те също трябва да се вземат предвид при поръчка на продукти.

Разликата между алуминиевите и пластмасовите прозорци

Заради тесните рамки и крила, прозорците от алуминиев профил имат по-висока пропускливост на светлина от пластмасовите конструкции. Вратите и прозорците, сглобени от метални системи, изглеждат спретнати и строги. За разлика от продуктите, изработени от бели PVC профили, алуминиевите конструкции не се замърсяват толкова лесно. Причина за това е че най-често имат тъмен цвят. Важни са и други отличителни характеристики:

  • огнеустойчивост – алуминият не е запалим и има точка на топене 660 ° C, а пластмасата изгаря и губи форма дори при 96-117 ° C;
  • твърдост – поради здравината и стабилността на формите, металните профили се използват за сглобяване на цялостни конструкции;
  • топлопроводимост – алуминиевите системи са по-ниски от пластмасовите изделия по този параметър;
  • възможност за приемане на гладки форми – PVC и метален профил имат различен радиус на огъване, което се отразява на минималните и максималните размери на кръгли и формовани прозорци. В същото време купувачите в крайна сметка избират пластмасови или алуминиеви прозорци не само въз основа на сравнение на горните характеристики. Важна роля играят естетическите предпочитания на клиента, цената на продукта и препоръчителната употреба на PVC и метални изделия в конкретна ситуация.

Остъкляване на балкон

Алуминиевите прозорци, остъкляването на които се извършва на балкони и лоджии, могат да имат различни нива на енергийна ефективност. Това ви позволява да изберете оптималната система за отопляеми и неотопляеми помещения от този тип. Такива дизайни по желание на клиента могат да бъдат оборудвани, както с едно стъкло, така и с прозорци с двоен стъклопакет.

0 коментара
0

Може още да харесате

Остави коментар