Алуминиево-дървените прозорци

от dimitar
алуминиева дограма

Алуминиево-дървените прозорци не трябва да се бъркат с дърво-алуминиевите конструкции, тъй като те са подобни само в имената на използваните материали. Прозорците от дърво-алуминий са дървени изделия, облицовани от алуминиеви плочи от външната страна.

Алуминиево-дървените прозорци са поддържащ метален профил и дървена облицовка отвътре, която е отговорна за естетиката и топлоизолационните характеристики. Дизайнът на профила, обмислен до най-малките детайли, ви позволява да създавате всякакъв вид прозорци без ограничения:

Предимства и недостатъци

Предимствата на алуминиевата дограма с дървени елементи подчертават предимствата на използването на два материала в един дизайн. Продуктите се характеризират с:

  • отлични показатели за топлоизолация – поради ниската топлопроводимост на дървеното покритие, уплътнителя и въздушните камери в профила;
  • изборът на естествени цветове – позволено е да се използват облицовки от почти всяко дърво;
  • пожарна безопасност – поради металния профил;
  • леко тегло – обемът на дървените компоненти се компенсира от повишената лекота на алуминия;
  • стандартна инсталация – инсталирането на прозорци не създава трудности;
  • лесна грижа – не е необходимо да се използват специални продукти за поддържане на чистотата;
  • издръжливост – производителите говорят за 80-100 години безпроблемна работа;
  • гъвкавост – алуминиево-дървените конструкции са подходящи за абсолютно всяка сграда.

Има само един съществен недостатък на такива прозорци – цената е по-висока от цените на продукти на подобни модели, изработени от PVC, алуминий или дърво.

Висока ефективност на топлоизолация

Алуминият е метал, което означава, че го пуска на студено. Как такива прозорци могат да показват най-високите показатели за пестене на топлина? Дървена облицовка – плътно прилепващ слой от вътрешната страна на прозорците поради ниската естествена топлопроводимост перфектно блокира студа, предотвратявайки навлизането му в помещението. Въздушна междина – камерите в алуминиевия профил, изпълнени с термични вложки, създават достатъчна преграда, така че външния студ да достигне дървената облицовка в минимален обем. Стегнатост – уплътнението минимизира вероятността от чернови и също блокира потенциалните „студени мостове“. Трите най-важни компонента на алуминиево-дървена конструкция са гаранция, че студът и вятърът няма да влязат в помещение през затворен прозорец.

Естетика на дърво и надеждност на алуминия

Въпреки че основното предимство на такива комбинирани конструкции се нарича изключителни свойства за пестене на топлина, не подценявайте другите параметри.

0 коментара
0

Може още да харесате

Остави коментар